Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Tandarts angst / Behandelingen onder sedatie

Behandelingen onder sedatie

Tandarts angst

Bij tandartsbehandelingen onder sedatie (ook bekend als een roesje) wordt u onder een lichte narcose gebracht door de anesthesist. Hierdoor kunnen wij probleemloos angstige patiënten (zowel kinderen als volwassenen) behandelen.

Voor wie is een behandeling onder sedatie geschikt?

Tandartsbehandelingen onder sedatie worden voornamelijk uitgevoerd bij angstige patiënten, maar ook patiënten met een overmatige braakreflex, of patiënten voor wie een totale extractie en plaatsing van een directe prothese gepland staan. Doordat de narcose licht is zijn de klachten na de narcose minimaal en kan u al na een half uur lopend de praktijk verlaten. Aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld één onze anesthesiologen of het verantwoord is en of u geschikt bent voor een behandeling onder sedatie.

Voorbeelden van tandartsbehandelingen die onder sedatie worden uitgevoerd:

  • wortelkanaalbehandelingen
  • diepe vullingen
  • porseleinen kronen plaatsen
  • extracties waar u al tijden tegen op ziet

Voorbereiding op een sedatie behandeling

Het eerste gesprek met de tandarts wordt  het intake gesprek genoemd. Dit gesprek is bedoeld om inzicht in uw gebitssituatie te krijgen. De tandarts zal tijdens de intake alleen met een spiegeltje in uw mond gaan kijken en foto´s van uw gebit maken. Op basis van deze beoordeling wordt een behandelplan voorgesteld. Ook worden tijdens deze intake de kosten met u doorgenomen, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

U ontvangt tijdens de intake een uitgebreide gezondheidsvragenlijst, een toestemmingsformulier waarmee u aangeeft behandeld te willen worden onder sedatie en u kunt een machtigingsformulier ondertekenen voor uw verzekering. Hiermee kunnen wij een behandeling onder sedatie aanvragen, waardoor u mogelijk een vergoeding voor de sedatie kunt krijgen. Tijdens de intake ondergaat u géén behandeling. U hoeft u dus niet zenuwachtig te maken voor dit gesprek!

De kosten van het intakegesprek bij de tandarts, inclusief röntgenfoto´s zijn afhankelijk van het onderzoek, behandelplan en noodzakelijke röntgenfoto’s. Als het behandelplan klaar is kunt u een afspraak maken voor de behandeling: uw eerste stap naar een stralend en gezond gebit!

Is een behandeling onder sedatie veilig?

Ja. Door de verbetering van de apparatuur, de moderne geneesmiddelen en een  goed opgeleide anesthesioloog is een behandeling onder sedatie veilig. Ondanks alle zorgvuldigheid kunnen er complicaties optreden, een allergische reactie is hiervan een voorbeeld. Deze complicaties hangen vaak samen met uw gezondheid. Om complicaties te voorkomen is het dus noodzakelijk om  de vragen op de medische vragenlijst zorgvuldig en juist in te vullen.

Meest bezocht: 

Via een collega ben ik terecht gekomen bij TandartsZorg. Zij had daar een tandartsbehandeling ondergaan en het resultaat zag er heel natuurlijk uit. Ik had last van een aantal problemen en was…

Mevr. Jolanda de Vries Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM