Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Home

Angst voor de tandarts?

Ontspan. Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege, dit heeft uiteraard gevolgenen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandarts behandeling onder narcose, zo merkt u niks van de behandeling. Jaarlijks behandelen onze ervaren tandartsen duizenden tevreden patiënten.

Welke tandartsbehandeling past bij mijn gebit?

Tijdens het tandartsconsult bekijkt de tandarts uw gebit en ontvangt u in de week daarna een behandelplan via TandartsZorg. TandartsZorg onderscheidt zich door inzichtelijkheid, lage kosten en met een ultramoderne tandartskliniek. Wij vertellen u op basis van een consult precies waar u aan toe bent. Voorafgaand aan iedere gebitsbehandeling ontvangt u binnen 2 - 3 werkdagen na het consult een behandelplan met offerte.

Heb ik antibiotica nodig na een behandeling?

In de meeste gevallen is antibiotica niet vereist na een endodontische ingreep. Er zijn echter enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als u een hevige ontsteking heeft. Het kan voorkomen dat de tand eerst open gemaakt wordt waarna er een medicijn in geplaatst wordt. De behandeling zal op een ander tijdstip voortgezet worden.

Kan ik mijn andere medicijnen gewoon gebruiken?

U kunt al uw normale dagelijkse medicijnen blijven gebruiken. Als u veel medicatie gebruikt vragen wij u dit te overleggen met onze tandarts. U kunt bijvoorbeeld een lijst meenemen van de medicatie die u gebruikt.

Hoe verzorg ik mijn gebit na de behandeling?

De zorg na de behandeling hangt af van de behandeling die is uitgevoerd. Na de behandelingen zal de tandarts met u bespreken wat u beter kunt vermijden en waar u eventueel extra aandacht aan zal moeten besteden. Bij tijdelijke restauraties vragen we u om zeer zorgvuldig met de kroon of vulling om te gaan. Vermijd het kauwen op hele harde dingen of kleverige substanties. Tijdelijke restauraties zijn er niet op gemaakt om een hele lange tijd mee te gaan. Het is belangrijk dat u teruggaat naar uw tandarts voor uiteindelijk herstel. Doet u dit niet, dan kan dit resulteren in een nieuwe besmetting of breuk van de tand, wat alsnog kan leiden tot verlies van de tand. Het is dus belangrijk te weten wat voor restauratie er is uitgevoerd.

Ik ben zwanger, kan ik gewoon naar de tandarts?

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Ook tijdens je zwangerschap is het natuurlijk belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Maar kan je gewoon naar de tandarts als je zwanger bent? Als je een afspraak hebt, moet je altijd even aangeven dat je zwanger bent en wanneer je uitgerekend bent. Dan kan je tandarts daar rekening mee houden. Je wilt je ongeboren kindje natuurlijk niet onnodig blootstellen aan röntgenstraling. Als er geen directe aanleiding voor is, zal je tandarts het maken van foto’s uitstellen tot na de bevalling.

Je zwangerschap kan invloed hebben op je gebit

Als je zwanger bent, verandert er natuurlijk veel aan je lichaam. Een veranderende hormoonhuishouding kan ook invloed hebben op je gebit. Tijdens de zwangerschap is je lichaam beter doorbloedt, ook je tandvlees. Je kunt daardoor sneller last krijgen van tandvleesproblemen. Het is dus erg belangrijk om ook als je zwanger bent, goed voor je gebit en tandvlees te blijven zorgen.

Ik heb een los kunstgebit. Kan ik daar wat aan laten doen?

Ook voor mensen met een los kunstgebit kan een tandheelkundige behandeling een goede oplossing zijn. U kunt er voor kiezen een vast kunstgebit of een klikgebit te laten plaatsen. Een vast kunstgebit kan met de All on 4 behandeling zelfs in één dag  geplaatst worden. Indien nodig worden eerst implantaten in de kaak gebracht, waarna u een compleet nieuw gebit krijgt. U hoeft hiervoor dus niet nog een keer terug te komen. Een groot voordeel van een vast kunstgebit is dat u dit gebit weer ouderwets met een tandenborstel kunt poetsen.
Een klikprothese is een ander soort kunstgebit. Ook dit gebit wordt aan implantaten in de kaak vastgemaakt, maar kan eenvoudig los gemaakt worden om het gebit te reinigen. De voordelen zijn kleefpasta’s, slecht zittende losse kunstgebitten, beschadigd tandvlees en andere ongemakken behoren dan dus voorgoed tot het verleden.

Word ik tijdens een tandartsbehandeling onder narcose gebracht?

Dit is mogelijk. Als u een behandeling onder narcose wilt laten uitvoeren bent u bij TandartsZorg aan het juiste adres. Let op: wanneer u onder gehele narcose bent geweest is het niet mogelijk om zelf naar huis te rijden.

Wat zijn de kosten van een tandartsbehandeling?

De kosten van een tandartsbehandeling kunt u vinden op de pagina met tandarts kosten. Hier zult u zien dat de kosten voor een behandeling aanzienlijk lager zijn dan bij andere tandartsen. Wij zijn niet alleen scherp geprijsd, maar leveren ook nog eens behandelingen van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Worden mijn tandartskosten vergoed door mijn ziektekostenverzekering?

Als u ouder bent dan 18 jaar, worden kosten voor tandartsbehandelingen niet altijd meer door uw basiszorgverzekering gedekt. Alleen door een aanvullende of speciale tandartsverzekering af te sluiten kunt u zich verzekeren tegen kosten voor tandartsbehandelingen als verdovingen, wortelkanaalbehandelingen, kronen, bruggen, implantaten, foto’s etc. Welke kosten precies gedekt worden is afhankelijk van het verzekeringspakket dat u heeft.

Uw basisverzekering vergoedt vaak wel de kosten voor een klikgebit en implantaten, als u geen of weinig tanden en kiezen meer heeft. Zo kunt u uw huidige kunstgebit volledig op kosten van de verzekering laten vervangen door een mooi, nieuw gebit op basis van implantaten. Ook tandheelkundige zorg die ervoor zorgt dat uw gebit niet verder achteruit gaat, wordt in sommige gevallen vergoed. In de meeste gevallen geldt echter wel dat het verrekend wordt met uw eigen risico. Kijk voor de juiste informatie in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Waarom TandartsZorg?

Wij werken uitsluitend samen met deskundige en ervaren tandartsen die de beschikking hebben over de meest geavanceerde tandarts apparatuur staat garant voor een succesvolle tandartsbehandeling. Onze tandartspraktijk heeft kwaliteitskeurmerken een hoge kwaliteit waarborgen.

Meest bezocht: 

 

Wat een uitvinding een tandartsbehandeling onder narcose. Mijn angst voor de tandarts was zo groot dat ik op zoek ging naar een alternatief. Op internet las ik positieve verhalen over een behandeling…

Dhr. Anton Pels Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM