Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Behandelingen / Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Behandelingen

Kronen en bruggen benaderen tot in detail de oorspronkelijke vorm en functie van een natuurlijke tand of kies. Kronen en bruggen voelen natuurlijk en comfortabel aan. In combinatie met een implantaat zitten bruggen en kronen muurvast. U zult hiermee geen last meer hebben van loszittende tanden.

Het aanbrengen van kleefpasta’s of moeite hebben met eten behoren met een tandartskroon of brug voorgoed tot het verleden. Het eindresultaat is gegarandeerd een perfect uitziend en werkend gebit. Bovendien zijn kronen en bruggen zeer duurzaam: ze gaan jarenlang mee.

Kronen en bruggenWat zijn kronen en bruggen?

Een tandarts kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Een tandarts brug bestaat uit twee of meerdere kronen of een brugtussendeel waarmee een ruimte van meerdere ontbrekende tanden of kiezen opgevuld kan worden. De buitenste kronen worden bevestigd aan de twee tanden of kiezen naast de opening. Het brugtussendeel bestaat uit één of meer kunsttanden die op de plaats van de open ruimte in het gebit komen. Wanneer het niet mogelijk is een kroon of brug aan een tand of kies te bevestigen kan gekozen worden voor een implantaat.

Geschikt voor kronen en bruggen?

Indien u door tandbederf een groot deel van de tand (of tanden) verloren bent, is het vaak niet meer mogelijk een vulling te plaatsen. Er is dan namelijk onvoldoende houvast. Kronen en bruggenEen kroon of brug biedt in zulke gevallen uitkomst. Ook als in het gebit verkleurde of scheve tanden staan, is een kroon of brug een optie. Doordat deze over een tand worden geplaatst zien uw tanden er weer gezond en natuurlijk uit. Uiteraard wordt de kleur van een kroon of brug afgestemd op de kleur van uw eigen tanden.


Tandarts consult

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend tandarts consult om de mogelijkheid van kronen of bruggen te bespreken? Wilt u meer informatie over onze tandarts behandelingen, neem dan nu vrijblijvend contact op met ons op.

Meest bezocht: 

Na het inboeken van een vrijblijvend consult kon ik zeer vlot terecht voor een vervolg afspraak. Ik was opzoek naar een tandarts met veel ervaring en kwam terecht bij TandartsZorg. Wat een klantvriendelijk…

Dhr. Wouter van Vliet Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM