Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Behandelingen / Implantaten

Implantaten

Behandelingen

In de tandheelkunde neemt implantologie een steeds belangrijke plaats in. Steeds meer patiënten kiezen voor een implantaat bij TandartsZorg.

Met behulp van implantaten (in combinatie met een kroon, brug of prothese) functioneren uw tanden weer als vanouds. Met een implantaat hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over loszittende tanden. Uw tanden zitten gegarandeerd muurvast. Implantaten helpen het bot te behouden, zijn volkomen veilig en makkelijk te plaatsen zonder de omliggende tanden te beschadigen. Een implantaat biedt dan ook de meest duurzame oplossing bij ontbrekende of  aangetaste tanden en kiezen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een zogenaamde kunstwortel. Deze vervangt een afwezige tandwortel en wordt met een schroef in de kaak vastgezet. Een implantaat dient als houvast voor een kroon, brug of prothese. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Op een implantaat wordt in een later stadium een kroon, brug of prothese vastgezet. Deze zijn doorgaans gemaakt van porselein. Niet alleen ziet porselein er mooi en natuurlijk uit, ook is het sterk en slijtvast.

Geschikt voor een implantaat?

Een implantaat is een goede oplossing voor mensen die één of meerdere tanden en/of kiezen missen. Omdat aan een implantaat ook kunstgebitten verankerd kunnen worden, bieden implantaten ook uitkomst voor mensen bij wie alle tanden en kiezen in een of meerdere kaken ontbreken.

Voordelen van implantaten:

  • Direct werkende tanden
  • Behoudt de eigen gelaatskenmerken
  • Perfecte pasvorm voor perfecte glimlach
  • U kunt blijven eten wat u wilt
  • Spaart de gezonde tanden
  • Een oplossing voor het leven
  • Meer zelfvertrouwen

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Voorafgaand aan de tandartsbehandeling wordt de kaak verdoofd. Op de plek waar een implantaat komt, wordt het tandvlees losgemaakt zodat het kaakbot zichtbaar wordt. In het kaakbot wordt een gaatje geboord. Daarin wordt een implantaat geschroefd, waarna het tandvlees weer wordt gehecht. Tijdens één gebitsbehandeling kunnen meerdere implantaten geplaatst worden. Het plaatsen van een implantaat neemt gemiddeld dertig minuten in beslag. Zowel tijdens als na de behandeling ervaart u geen pijn. Na de behandeling kan een zwelling ontstaan, door de wang te koelen met ijs wordt de pijn beperkt. Het vastgroeien van een implantaat in de kaak duurt twee tot zes maanden. Wanneer een implantaat goed is vastgegroeid kan een kroon, brug of prothese bevestigd worden.

Tandarts consult

Wilt u ook het gemak ervaren van implantaten? Neem dan nu contact op voor meer informatie over implantaten of het maken van een vrijblijvend tandarts consult

Meest bezocht: 

Via een collega ben ik terecht gekomen bij TandartsZorg. Zij had daar een tandartsbehandeling ondergaan en het resultaat zag er heel natuurlijk uit. Ik had last van een aantal problemen en was…

Mevr. Jolanda de Vries Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM