Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Behandelingen / Facings

Facings

Behandelingen

Ook genieten van een mooie stralende witte lach? Dan zijn facings de oplossing voor u. Er wordt een laagje of schildje over uw tanden geplaatst waarmee de vorm of kleur aangepast kan worden.

Een perfect wit gebit gebit met onzichtbare facings

Heeft u gezonde en sterke tanden maar bent u niet tevreden met hoe uw gebit er uitziet? Is er bijvoorbeeld een stukje van uw tand afgebroken, heeft u oneffenheden op uw tanden, irriteert u zich aan het spleetje tussen uw tanden of is uw tand korter dan de andere tanden? Wijkt de kleur van een tand af ten opzichte van de andere tanden? Dan is een facing de aangewezen oplossing!

Wat is een facing?

Een facing is een laagje of schildje waarmee de vorm of kleur van uw tanden verandert kan worden. Met een facing kan het uiterlijk van uw gebit worden verfraaid.

Er zijn twee soorten facings: een laagje vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Dit vulmateriaal of schildje wordt op de desbetreffende tand vastgeplakt. Het resultaat van een composieten facing is beter voorspelbaar en goedkoper dan een porseleinen facing. Dit komt omdat een composieten facing meteen kan worden aangebracht, terwijl een porseleinen facing eerst in een tandtechnisch laboratorium moet worden gemaakt. Daarentegen is een porseleinen facing minder gevoelig voor aanslag dan een composieten facing. Iedereen die gezonde en sterke tanden heeft, maar ontevreden is over hoe zijn of haar gebit er uit ziet, komt in aanmerking voor een facing.

Hoe wordt een facing geplaatst?

Facings voor een perfect wit gebit gebit!Hoe de behandeling eruit ziet, hangt af van het soort facing dat geplaatst wordt. De tandarts kan in één behandeling een composieten facing plaatsen. Om de juiste kleur te bepalen, laat de tandarts u verschillende kleuren zien. Deze worden vergeleken met de kleur van uw eigen tanden en samen kiest u de gewenste kleur uit. Om de facing te kunnen plaatsen, kan het nodig zijn eerst een dun laagje van uw eigen tand af te slijpen. Op deze manier wordt er ruimte gemaakt voor de facing en wordt de tand niet te dik.

Vervolgens wordt de tand met een zuur behandeld, waarmee het oppervlak van uw tand ruwer wordt gemaakt. Hierna kan de hechtlaag op de tand worden aangebracht. Nu is het mogelijk om het composieten vulmateriaal aan de tand vast te maken. Het composiet is dan nog zacht zodat het in de juiste vorm geboetseerd kan worden. Wanneer de juiste vorm bereikt is, wordt de composiet met behulp van een blauwe lamp verhard. Hierna zal de tandarts de vorm nog bijslijpen en polijsten. Indien u niet tevreden bent de kleur, kan deze direct gecorrigeerd worden.

Het plaatsen van een porseleinen facing vergt iets meer werk dan een composieten facing. Dit komt omdat een porseleinen facing eerst in een laboratorium gemaakt moet worden. Voordat dit gebeurt, wordt eerst de kleur van de facing bepaald. Net als bij een composieten facing gebeurt dat aan de hand van een kleurstaal. Daarna kan de facing gemaakt worden. Om de facing te plaatsen, wordt er eerst een laagje glazuur van uw eigen tand afgeslepen. Op die manier wordt er ruimte gemaakt voor de facing. Hierna wordt de tand wat ruwer gemaakt met behulp van een zuur en wordt een hechtlaag op de tand aangebracht. Nu kan het porseleinen schildje worden vastgeplakt. Het plaatsen van een facing is pijnloos. Het slijpen van de tanden kan echter wel wat ongemakkelijk zijn. De facing zelf voelt natuurlijk. Alleen als de vorm van de facing erg afwijkt van de oorspronkelijke tand, is het mogelijk dat u met eten of praten even moet wennen. Met een facing kunt u in principe alles eten, maar het bijten op harde dingen moet worden vermeden.

Tandarts consult

Wilt u ook genieten van een stralende witte lach dankzij facings? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult om de mogelijkheden van facings te bespreken.

Meest bezocht: 

Via een collega ben ik terecht gekomen bij TandartsZorg. Zij had daar een tandartsbehandeling ondergaan en het resultaat zag er heel natuurlijk uit. Ik had last van een aantal problemen en was…

Mevr. Jolanda de Vries Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM