Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Behandelingen / Klikgebit

Klikgebit

Behandelingen

Voor mensen met een kunstgebit en die van de bijhorende ongemakken af willen, is een klikgebit dé oplossing.

Mensen met weinig tot geen tanden kunnen ervoor kiezen een kunstgebit te nemen. De traditionele kunstgebitten die de meeste mensen kennen zijn los en uitneembaar. Dergelijke kunstgebitten hebben echter het nadeel dat ze heen en weer kunnen schuiven, het tandvlees beschadigen en dat ze naar buiten kunnen komen bij het praten en eten.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit of klikprothese is een 'klik kunstgebit' die aan implantaten in uw mond wordt bevestigd. In plaats van een los gebit, wordt een 'plaatje' met kunsttanden aan uw boven- en/of onderkaak vastgemaakt. Het gebit ziet eruit als een brug en niet als een kunstgebit. Het verschil met een brug is echter dat een klikgebit losgemaakt kan worden voor het reinigen.

Voor wie is een klikgebit geschikt?

Een klikgebit is de ideale oplossing voor iedereen die weinig of geen tanden meer heeft en weer wil genieten van een compleet gebit. Een compleet gebit is immers niet alleen functioneel, maar ook esthetisch. Een klikgebit op basis van implantaten is ook de aangewezen oplossing voor mensen die niet langer last willen hebben van de ongemakken van een los kunstgebit.

Hoe wordt een klikgebit geplaatst?

Voordat een klikgebit geplaatst kan worden, moeten eerst implantaten in uw kaak worden aangebracht. Het klikgebit wordt immers aan deze implantaten vastgemaakt. In de meeste gevallen zijn in de onderkaak slechts twee implantaten nodig. In de bovenkaak kan doorgaans volstaan worden met vier implantaten, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid bot in uw bovenkaak. Wanneer de implantaten in uw kaak geplaatst zijn en voldoende in de kaak zijn vastgegroeid (dit kan een aantal maanden duren) kan het klikgebit worden bevestigd. Dit gaat met behulp van 'drukknopjes' of een staafje. Het nieuwe klikgebit is hierdoor altijd gemakkelijk te verwijderen zodat u het eenvoudig kunt reinigen.

Voordelen van een klikgebit:

  • Het klikgebit blijft goed op zijn plaats zitten
  • De kunsttanden zijn betrouwbaar bij kauwen en praten
  • Er is geen lijm of kleefpasta nodig om het klikgebit op zijn plek te houden
  • De tong is vrij, hierdoor wordt het smaakgevoel niet aangetast
  • De tanden van een klikgebit zien er natuurlijk uit
  • Een klikgebit is mogelijk voor de boven- en onderkaak
  • Een klikgebit is gemakkelijk los te maken, om te reinigen

Tandarts consult

Bent u overtuigd van het gemak van een klikgebit?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend tandarts consult

Meest bezocht: 

 

Ik had al langere tijd problemen met mijn gebit maar mij nooit laten behandelen. Via een kennis kwam ik uiteindelijk terecht bij TandartsZorg. Mijn ervaring met TandartsZorg is erg goed. Ze luisteren…

Mevr. Karin Epping Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM