Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Behandelingen / Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Behandelingen

Een wortelkanaalbehandeling is een tandartsbehandeling die onder verdoving en vaak pijnloos kan worden uitgevoerd, mits uitgevoerd door ervaren tandartsen.

Slechts in enkele gevallen bij een acute ontsteking of abces (dikke wang) is het niet mogelijk om pijnloos te werken. Een wortelkanaalbehandeling kan ook zenuwbehandeling of endodontische behandeling worden genoemd.

Wortelkanaalbehandelingen lopen uiteen van vrij makkelijk, één kanaal behandelingen, tot zeer moeilijke behandelingen bij een bovenkies met vier behandelingen en kromme wortels. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen en staan garant voor een succesvol resultaat.

Waarom een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is er op gericht de bacterie uit het wortelkanaal te verwijderen en te voorkomen dat er weer een bacterie daar binnendringt. Een wortelkanaalbehandeling kan om verschillende redenen door een tandarts worden geadviseerd.
Wanneer uw tand of kies (de pulpa) ontstoken is en hevige kiespijn veroorzaakt is een situatie waarin een tandarts een wortelkanaalbehandeling kan adviseren. Deze behandeling zal starten door het pulpaweefsel met daarin de zenuwvezels te verwijderen.

Verloopt van een wortelkanaalbehandeling

Voordat de tandarts begint met een behandeling wordt er een foto gemaakt om precies te kunnen zien welke tand of kies de klachten veroorzaakt. Hierna wordt het element verdoofd en maakt de tandarts een opening. Bij een tand wordt dit aan de achterkant gemaakt, bij een kies aan de bovenkant. Zodra de pulpa is verwijderd worden de kanalen schoongemaakt, uitgevijld en verwijd zodat ze weer opgevuld kunnen worden.

Als de behandeling meerdere dagen duurt brengt de tandarts een tijdelijke vulling aan. In elk van de kanalen wordt een rubber stiftje aangebracht en komt er een definitieve vulling in het element. Vaak kiest men ervoor ene kroon aan te brengen omdat een element na deze behandeling poreus of breekbaar kan worden. Deze wordt over de tand of kies geplaatst ter bescherming.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Napijn en nazorg wortelkanaalbehandeling

Als u de tand of kies goed verzorgt kan deze na de behandeling een leven lang mee. Om te bepalen of de wortelkanaalbehandeling geslaagd is zal de tandarts nieuwe röntgenfoto’s maken en die vergelijken met eerder gemaakte foto’s.
Na de behandeling kunt u last hebben van een zeurderig gevoel aan uw tand of kies, paracetamol is een prima middel om tandheelkundige pijn te verlichten, dit kunt u overleggen met onze tandarts.

Tandarts consult

Wilt u ook het gemak ervaren van wortelkanaalbehandeling? Neem dan nu contact op voor meer informatie over een wortelkanaalbehandeling of het maken van een vrijblijvend tandarts consult.

Meest bezocht: 

Ik had al jaren last van problemen met mijn gebit. Mijn tanden stonden scheef en mijn tandvlees was continu geïrriteerd. Omdat ik angst voor de tandarts had was ik al vele jaren niet bij mijn…

dhr. Erik Broekhout Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM