Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Nieuws / Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Mondverzorging Quiz

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een zenuwbehandeling of endondontische behandeling genoemd. De behandeling wordt in principe onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is dan vaak pijnloos. Slechts in enkele gevallen bij een acute ontsteking of abces os het niet mogelijk om volledig pijnloos te werken. Alle pijnlijke verhalen over ene vervelende behandeling zijn dus niet terecht.

Waarom een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling kan om verschillende redenen door de tandarts worden uitgevoerd. Uw tandweefsel is ontstoken en dat zal niet meer genezen zonder behandeling, daarom haalt de tandarts het ontstoken weefsel weg. Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer.

Kan iedere tand of kies worden behandeld?

Het komt voor dat de tandarts geen wortelkanaalbehandeling bij u kan uitvoeren, omdat er bijkomende problemen zijn. Het kan voorkomen dat de tand of kies moet worden verwijderd. Met uw tandarts kunt u de mogelijke oplossingen bespreken voor de vervanging van uw verloren tand of kies. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een brug op implantaten.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van een wortelkanaalbehandeling is afhankelijk van het aantal wortelkanalen. Tanden hebben meestal één wortel. Kiezen hebben er vaak meer. De behandeltijd varieert tussen een half uur tot anderhalf uur. Vaak kan de tandarts de wortelkanaalbehandeling in één keer afmaken, soms moet u een aantal uren terugkomen.

Behandeld door ervaren tandartsen
Boek een vrijblijvend consult

Over het resultaat en de prijs van mijn tandartsbehandeling ben ik zeer tevreden. Ik heb al veel kennissen doorgestuurd naar TandartsZorg. Iedereen in mijn omgeving is enthousiast over mijn nieuwe…

Mevr. Jessica Hage Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM