Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?
* Verplicht veld
Home / Nieuws / Nederlanders poetsen tanden te weinig

Nederlanders poetsen tanden te weinig

Mondverzorging Quiz

Een derde van de Nederlanders poetst zijn tanden minder dan twee keer per dag. De mondhygiëne staat er in Nederland in vergelijking tot andere Europese landen slecht voor.

Dit blijkt uit onderzoek van Rainmakers in opdracht van een mondwaterfabrikant onder 1000 Nederlandse respondenten. Alleen de Belgen scoren lager; 47 procent van de Belgen poetst minder dan twee keer per dag de tanden.

Wel bezoekt 79 procent van de Nederlanders een keer per jaar de tandarts, terwijl het gemiddelde op 61 procent ligt. Het gebruik van mondwater is echter het laagste van Europa.

In Nederland heeft 51 procent ooit mondwater gebruikt, tegenover een Europees gemiddelde van 77 procent. Tandplak, gevoelige tanden en een slechte adem vormen de top 3 van tandproblemen in Nederland.

Cultuurverschil
Waar dit grote verschil vandaan komt is niet onderzocht. "Het gebruik van mondwater lijkt samen te hangen met cultuur. In Zuid-Europese landen als Italië en Portugal waar meer aandacht wordt besteed aan een verzorgd uiterlijk, poetst het hoogste percentage twee keer per dag hun tanden", zegt Jurgen Reijn van Johnson & Johnson.

"Daarnaast gebruikt respectievelijk 77 procent en 84 procent van de Italianen en Portugezen mondwater. Wel gaan ze het minst vaak naar de tandarts", zegt Reijn.

Woensdag is het World Oral Health Day. Tijdens deze dag staat wereldwijd mondhygiëne centraal.

Bron: Nu.nl

Ik had al jaren last van problemen met mijn gebit. Mijn tanden stonden scheef en mijn tandvlees was continu geïrriteerd. Omdat ik angst voor de tandarts had was ik al vele jaren niet bij mijn…

dhr. Erik Broekhout Meer ervaringen »
Tandarts angst?

Meer dan 1 miljoen mensen hebben angst voor de tandarts en laten daarom een controlebezoek al jaren achterwege. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw gebit. TandartsZorg heeft dé oplossing, een tandartsbehandeling onder narcose. Lees hier meer over onze narcose tandarts.

Ervaren tandarts

In onze moderne tandartskliniek werken zeer ervaren tandartsen die gespecialiseerd zijn in het vak. Onder meer complexe gebitsrenovatie, wortelkanaalbehandelingen en implantaten behoren tot de expertise van onze tandartsen. Lees hier meer over onze tandartsen.

Tandartsbehandelingen

Bij TandartsZorg kunt u terecht voor alle mogelijke tandartsbehandelingen. Wij adviseren u graag in de beste oplossing voor uw gebit. De tandartsbehandelingen worden uitgevoerd met de modernste apparatuur. Bekijk welke tandartsbehandeling het best bij u past.

Uitgebreid consult

Tijdens een consult in onze tandartskliniek zal onze tandarts uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen om uw problemen aan te pakken. Tijdens het consult neemt de tandarts uitgebreid de tijd om uw gebitsproblemen goed in kaart te brengen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een tandarts consult.

Nieuws | SITE MAP | Partners | Aanmelden Tandartsconsult | Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer | CONTACT

© 2014 TANDARTS-ZORG.NL. Assumburg 150, 1081 GC AMSTERDAM